Labels

Tuesday, 9 November 2010

Edisi kek Cis ( plaine )

alhamdulillah...la ni mama norie nak masukkan lak cerita pasal kek cis..belajar merata tempat...
so mama norie pun try lah kat umah....nah hasilnya.....Kek cis yg plaine dulu tau...
layan....

1st time buat...alhamdulillah.....amin...

nah tengok dalamnya pulak....


kek cis bentuk 4 segi lak.....oreo base..


ni dia cis kek oreo...sedapkan....nyam..nyam...
nak order???
boley mesej terus.......

edisi cup cake lagi......layan....projek 8 nov 2010


Ni dia n3 cup cake..nama pun edisi cup cake kan...untuk kek yg lain...sekejap lg ekk..sabar...
layan dulu tuk projek mlm td.....
harap yang menempah suka la ekk...
wink*wink*wink*



chumil2...mini cup cake...tq siti amely.....








" lovely 43rd besday wishes 4 aunty ida " hope mereka suka.

cup cake lagi


salam pg hari selasa...pg ni mama norie kasi upload bbrp keping gambar cupcake ye ...tengok la hasil nukilan ku... ^_^



CC Fondant Flower...


CC Fondat Flower + Butter cream

Up & down CC chocolate moist fruit + butter cream

CC miaw fondant + butter cream..yummie- yummie...

Monday, 8 November 2010

Cup Cake yg enakk & cantik...sedia menerima tempahan.. ^_^ ..mari2....


kali ni mama norie nak kasi upload sikit gambar cup cake yg telah menembusi kawasan jajahan...( ayat kawasan jajahn ni biasa mrs kapcai suka guna) hihihi...
ni la bbrp contoh cup cake hasil tangan mama norie..siap packing gitew..menawan...



hasil tangan...

cup cake untuk chatering ->>> tq en said



antara koleksi cup cake besday....



projek baking..lallalalala



bersama sijil masing2....lalalallala


wah lamanya mama norie x update blog...x cukup tgn la katakan...hikhikhik... n3 terbaru nih mama norie cerita sikit pasal kelas baking...byk yg mama norie dapat...bermula dgn kelas muffin,bawa ke kelas mendeco ,ke kek cis pulak.... k mama norie masukkan serba sedikit gambar masa bajo ni ekk..terima kasih pd sahabat kawasan jajahn ekk...kerana sudi berkongsi ilmu ngn mama norie....hehhehe


jom mari mewarna..ahakz!
ihsan gambar dr Aqla ...tq

yg bawah lak..hasil seharian belaja dr membuat hingga ke hiasan..ok x? lalalal

Tuesday, 13 July 2010

R.O.T.I


mama norie nak ceriter sikit..N3 pasal roti tau..ni dah lama nak masukkan..tu la asek bertunda2....smpi hari ni post banyakkk citer..kekekkekek
mama norie kasi upload gambar jerk la ekk....kawan2 semua tengok lah.
yang buat tuk anak2 pun ada tau....

.. SEBELUM DI BAKAR..


*
*
*
*

.... SELEPAS DI BAKAR.SEDIA UNTUK DI NGAP....



*
*
*
*
*
*

dah abes.... :D

Pelbagai puding sedap di dapur mama norie



hai kawan2 semua....hari ni aku nak berkongsi kasih pd kawan..hahah berkongsi kasih????? jeng2jeng...berkongsi kasih yang disalurkan melalui air tangan mama norie lah....

hari ni kasi kelabu mata kat kengkawan..kasi air liur meleh! :D
dengan hasil ciptaan mama norie ni..

Puding Buah2an....mesti sedap...nak cube boley PM mama norie...tp sekitar batu pahat la..tuk luar2 tuh boley..tp coming sooonnnnnnnnnn.kalu diizinkan Allah...

......Puding ijoooooooooo ( hijau ) ..

.. Si kuning bertaut........:D

*.......Si manis sagu merah..........

........ lagi Variasi Si kuning Bertaut..........

....... lagi ..Sweet Fruits In Green.....suka hati jerk nak bagi nama..

k itu dulu untuk N3 puding...berkenan boley PM mama Norie........
tuk pertunangan...tuk perkahwinan..bahkan tuk mkn2 pun boleyyyyyyyyyyyyy.........

T.A.M.A.T

N3 tertunda..kuih muih lagi



salam semua...aku kebizian sgt2...sume x sempat..nak2 dengan kije hakiki..sampaikan kalu der majlis aper2..harus aku duduk jerk la...

ni aku nak N3 yang tertunda lak,,pasal kuih muih..ni tempahan yang aku buat tiap2 pg..jual ma...mcm n3 aku yg lepas2...




* kuih kaswiiiiiiiiiiiii...baru siap angkat dari pengukus....tuk santapan ....

* ni pun x kurang hebatnya..kuih sagu.....kalu terbalikkan sgt menarik.
* lepat pisang........owh karipap....stanb by untuk di kukus n di goreng...
pagi2 buta nih aku buat...ceh! tokey kuih la katakan....


tu jerk dulu....selamat menjamu mata yer...harap suke... :)

Tuesday, 30 March 2010

Juadah Air Tangan KU Part 1

Kuih Karipap















Kuih Ketayap

salam semua, untuk pertama nya...mama norie posting dulu 2 gamba nih....
ni la serbe sedikit hasil air tgn mama norie tuk jualan di pg hari...kdg2 mama norie pun ada ambil tempahan sekitar Batu Pahat ni....Alhamdulillah rezeki ada di mana kan...kan....
layan dulu yerkkkk

Thursday, 25 March 2010

permulaan...

hai semua....untuk permulaan...ku masih baru di dunia blog..ku meminta bantuan dr sahabat ku untuk membuatkan blog aku....

masih under construction lg....masih...masih.....
akan disiapkan bila ada waktu....

sekian semua.....